top of page

Kunstnere i Galleri Matthies

Se flere aktuelle gæste-kunstnere under "Det sker i galleriet"

Charlotte Grøhn Matthiesen 

Billedkunstner og forfatter

“ Jeg maler og digter.

Det er min vej gennem livet.

Det er min vej ind i livet.

Det er sådan, verden åbner sig for mig, og sådan jeg kommer til at befinde mig i det modtagende felt, hvor inspirationen og lysten til livet flyder.

Bevidsthed, mening, næring - lige her, lige nu.

 

Velkommen til mit univers"

78D9EBC9-89F1-451F-929E-3419925AAD18_1_201_a.jpeg

Charlotte er billedkunstner og forfatter, og alt hvad hun skriver, kan genfindes i hendes malerier. Ligeledes er hendes malerier ofte en gengivelsen af et digt eller en tekst - på lærred og med maling.

Charlotte har et rigt indre liv og maler hvad hendes drømme og fantasi byder hende. Charlotte elsker det utilsigtede og vil overraskes af maleriet. Hun udvikler og eksperimenterer for at udtrykke det indre i den ydre verden på alle planer.

Charlottes malerier er poetiske og sanselige, og hun har en inderlighed i sit kunstneriske sprog. Men også en kraftfuldhed, en strøm af energi og bevægelse som bærer maleriet. Du fornemmer sjælfuldheden i værkerne og den vibration de videregiver.

Hendes stil kan beskrives som poetisk-abstrakt og figurativ-eksperimenterende- abstrakt.

Charlotte stiftede i 2019 Galleri Matthies sammen med sin mand Torben i deres fælles hjem. Galleriet og websitet her er Charlottes udtryk til omverdenen, og hun mødes mange steder på de 700 m2. Videre præsentation af hendes værker og bøger kan findes på webshoppen. 

Lis Ekmann

Porcelænskunster

"Jeg har i årene bestræbt mig på at udvikle min egen stil. Ikke som en bevidst handling, men ved stadige eksperimenter og en åbenhed for at efterleve æstetik.

Havet er min forbundsfælle. Det har fyldt mig til bristepunktet med lys, farver og åndedrag og her fra flyder porcelæns-leret til et enkelt, kulturelt og afklaret smykke."  

LisE web (42).jpg

Lis udstiller eventyrlige porcelænssmykker. Smykkerne skaber og former Lis selv i porcelæns-ler og ikke to er ens. Når man træder ind i det rum, som Lis har fyldt med sine kreative evner, bliver man en del af et magisk univers.

De unikke smykker har bragt Lis rundt i verden, og  på verdensudstillingen i New Orleans blev smykkerne belønnet med en sølvmedalje.

 

Desuden håndmaler Lis lamper af glas med et spændende, blidt og beroligende lys.

Lis er en af drivkræfterne bag galleriet, og har været med til at skabe rammerne lige fra første dag. Sammen med Charlotte fungerer Lis som kurator for udstillingerne

Se mere på www.lis-ekmann.dk

Mark Stolk

Billedkunstner

"Jeg er vokset op med de store kunstnere i Holland lige omkring mig, og jeg har altid villet tegne og male."

Mark Stolk foredrag.jpg

Mark Stolk er uddannet fra  kunstakademiet i Rotterdam i 1988 samt fra Utrecht i 1991, og i dag bor og arbejder han i Danmark.

 

Han benytter en blanding af naturalistiske, surrealistiske og abstrakte elementer i sine smukke og helt særlige malerier.

Mark har udstillet internationalt gennem mange år, og så sent som april 2019 havde han en særudstilling på Manhattan, New York:  "The Beauty and the Flow".

Mark underviser i klassiske maleteknikker og holder 

danske og internationale kurser, som f.eks:

"The Creative Potential and the Seven Stages of Beauty"

"The Vitamins of Colour"

"From Outer to Inner Beauty"- Workshop on aesthetics

Se mere på www.markstolk.com

METALKUNSTNEREN

Søren Bækkel omdanner gammelt metal til kunst.

Han fascineres af, hvordan naturen og tidens tand patinerer og fortærer jern og metal over tid, og han overfladebehandler som udgangspunkt ikke de rå genbrugsmaterialer.

Når de transformerede jernskulpturer slipper hans hænder fortsætter deres udtryk derfor med at udvikle sig – og de lever videre i en ny livtidscyklus i takt med omgivelserne de placeres i.


Se mere på www.metalkunstneren.dk

 

 

 

FABULER KERAMIK

Et keramisk univers skabt til æstetikken, sanserne, fantasien & fortællingerne af keramiker Maria Mai Paulsen.
Via keramik og andre medier, fragmenterer hun fænomener for at vise nye perspektiver.
Hendes ønske er at æstetikken, sanserne, fantasien og fortællingerne, som iboende egenskaber i værkerne, bevæger sig ud i verden i samspil med de hænder, hjerter og steder det må berøre på sin rejse.

 

Se mere på www.fabuler.dk

 

Carsten Ulendorf

Carsten Ulendorf begyndte at skrive oder i 2018.

Hans oder fortæller ham om sig selv, om livet og naturen, om Gud … ja, om alting … oder om alting.

Carsten har skrevet over 100 oder, der er udgivet i otte odesamlinger og samlingen “Oder om alting”, der omfatter 30 udvalgte oder.

Carsten holder rørende foredrag om sine oder og meningen med livet. Sidst i november holder han sammen med Merete Bandak foredraget “Hvor der er tro, er der tvivl” på Galleri Matthies. 

Se mere på www. ulendorf.dk

MERETE BANDAK

Merete Bandak skriver salmer, der er legende, frimodige, fromme og sprogligt ligefremme. Hun har været en stor del af kirkelivet på Lolland-Falster i mange år. På hjemmesiden salmer.dk fremhæves hun, som en af tidens spændende, nyere salmedigtere, som man bør holde øje med. Har også skrevet en bog om håndtering af sorg og er aktuel med en samtalebog for familier.

FB og www.salmer.dk

bottom of page