Faste kunstnere i Galleri Matthies

Charlotte Grøhn Matthiesen 

Billedkunstner og forfatter

“For mig er det helt naturligt at levere et digt eller en bog sammen med et maleri, når jeg afleverer et solgt maleri. For de hører jo sammen. Er skabt i sammenhæng. Understøtter hinanden, så udtrykket bliver dybere og bredere end henholdvis det som litteraturen eller maleriet kan videregive alene.
 

Jeg elsker procesen. Elsker helheden.  Sammenhængen. Dybden. Enheden. At alt er eet.
At intet er adskilt.

At jeg udtrykker mit verdensbillede, lige præcis som jeg oplever det.

At jeg udtrykker mig selv som et eksempel på eksistens lige nu, lige her."

Charlotte foto.jpg

Charlotte er billedkunstner og forfatter, og alt hvad hun skriver, kan genfindes i hendes malerier. Ligeledes er hendes malerier ofte en gengivelsen af et digt eller en tekst - på lærred og med maling.

Charlotte har et rigt indre liv og maler hvad hendes drømme og fantasi byder hende. Charlotte elsker det utilsigtede og vil overraskes af maleriet. Hun udvikler og eksperimenterer sig frem til nye teknikker konstant for at udtrykke det indre i den ydre verden.

Charlottes malerier er poetiske og sanselige, og hun har en inderlighed i sit kunstneriske sprog. Men også en kraftfuldhed, en strøm af energi og bevægelse som bærer maleriet. Du fornemmer sjælfuldheden i værkerne og den fryd og vibration de videregiver.

Hendes stil kan beskrives som poetisk-abstrakt og figurativ-eksperimenterende- abstrakt.

Galleri Matthies og dette website tager udgangspunkt i at udstille Charlottes malerier og bøger. Videre præsentation af hendes værker og bøger kan findes på webshoppen. 

Lis Ekmann

Porcelænskunster

"Jeg har i årene bestræbt mig på at udvikle min egen stil. Ikke som en bevidst handling, men ved stadige eksperimenter og en åbenhed for at efterleve æstetik.

Havet er min forbundsfælle. Det har fyldt mig til bristepunktet med lys, farver og åndedrag og her fra flyder porcelæns-leret til et enkelt, kulturelt og afklaret smykke."  

LisE web (42).jpg

Lis udstiller eventyrlige porcelænssmykker. Smykkerne skaber og former Lis selv i porcelæns-ler og ikke to er ens. Når man træder ind i det rum, som Lis har fyldt med sine kreative evner, bliver man en del af et magisk univers.

De unikke smykker har bragt Lis rundt i verden, og  på verdensudstillingen i New Orleans blev smykkerne belønnet med en sølvmedalje.

 

Desuden håndmaler Lis lamper af glas med et spændende, blidt og beroligende lys.

Se mere på www.lis-ekmann.dk

Mark Stolk

Billedkunstner

"Jeg er vokset op med de store kunstnere i Holland lige omkring mig, og jeg har altid villet tegne og male."

Mark Stolk foredrag.jpg

Mark Stolk er uddannet fra  kunstakademiet i Rotterdam i 1988 samt fra Utrecht i 1991, og i dag bor og arbejder han i Danmark.

 

Han benytter en blanding af naturalistiske, surrealistiske og abstrakte elementer i sine smukke og helt særlige malerier.

Mark har udstillet internationalt gennem mange år, og så sent som april 2019 havde han en særudstilling på Manhattan, New York:  "The Beauty and the Flow".

Mark underviser i klassiske maleteknikker og holder 

danske og internationale kurser, som f.eks:

"The Creative Potential and the Seven Stages of Beauty"

"The Vitamins of Colour"

"From Outer to Inner Beauty"- Workshop on aesthetics

Se mere på www.markstolk.com

Retro

Antik & Lopper af Lis og Sussie

"Genbrug er sjovt og bæredygtigt.

Det føles godt at være med til  at få brugbare ting til at cirkulere på en fornuftig måde."

fullsizeoutput_21ef.jpeg

Den gamle hestestald er blevet klædt på med smukke kjoler, særprægede hatte, enestående tasker i guld og perler, bukser med mønstre og bånd, stiletter i havblå farver - ja, alt hvad hjertet begærer af brugt kvalitetstøj.

 

Også porcelæn, smykker, lysestager og fine vandkarafler pryder egetræsbordene.

Fine gamle telefoner, finurlige nips og glimtende ting ligger på hylderne.

Der er nok at se på, og galleriets Retro afdeling bestyres kyndigt af Sussie Hansen og Lis Ekmann.